Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πρασόρυζο με καροτάκια


4-6 μεριδες

Υλικά

1 κιλό πράσα  σε ροδέλες
2 καρότα  σε ροδέλες
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι ρύζι άσπρο
1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα πράσα και τα καρότα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σωταριστούν 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφού μαλακώσουν τα πράσα και τα καρότα, ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και 1 φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά  μέχρι να βράσει το ρύζι και να μείνει με τη σάλτσα του.

Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και ζωμό λαχανικών ή βοδινού.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ