10 τρόποι να απολαύσετε τις φράουλες στην εποχή τους
Μικρή, κατακόκκινη, αρωματική, γλυκιά και νόστιμη. Η φράουλα έχει την τιμητική της αυτόν τον καιρό. Πάγκοι μαναβικής και προθήκες καταστημάτων στολίζονται σιγά σιγά με τον μικρό αυτό καρπό με το γοητευτικό χρώμα. Πώς μπορούμε να τις απολαύσουμε όμως με 10 διαφορετικούς τρόπους;
Οι φράουλες, είτε ωμές σαν απολαυστικό φρούτο, είτε σε συνδυασμούς και παραλλαγές γλυκών, είναι το καλύτερο επιδόρπιο για όλες τις ώρες της μέρας.Μπορούν να γίνουν παγωτό ή smoothie, μπορούν να δώσουν χρώμα και γεύση σε κρέμες ή να αποτελέσουν τη βάση για παχύρρευστες και μυρωδάτες σάλτσες. Περιορισμός δεν υπάρχει. Φαντασία και απλά υλικά χρειάζονται, για να «σερβίρουμε» ποικιλοτρόπως τις φράουλες και να γλυκάνουμε για λίγο την καθημερινότητά μας.
Το click@Life σας προτείνει δέκα γλυκούς τρόπους για να απολαύσετε τον μικρό αρωματικό αυτό καρπό. Η προετοιμασία και η εκτέλεση είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη σε όλες τις παρακάτω προτάσεις.
Margarita… φράουλα
Fondue σοκολάτας
Πρόκειται για το απόλυτο επιδόρπιο των απανταχού chocoholics. Για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο. Αφού ρίξετε τα υλικά σας σε κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους, ζεσταίνετε το μίγμα σε μεσαίας έντασης φωτιά και μετά από λίγα λεπτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς το καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε περίπου 350 γρ. σοκολάτας και ξαναβάζετε το μίγμα στη φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές παχύρευστο μίγμα, χωρίς όμως να βράσει και να κολλήσει. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει και το μεταφέρετε στο τυπικό δοχείο fondue. Δίπλα έχετε κόψει σε κομματάκια φρέσκιες φράουλες τις οποίες στη συνέχεια, θα μπορείτε να βουτάτε μέσα στην υγρή σοκολάτα και να απολαμβάνετε χωρίς όρια.
Smoothie… berry-nana
Βινεγκρέτ… φράουλας
Απλή, γρήγορη, γευστική και αρωματική, η βινεγκρέτ φράουλας προσδίδει άρωμα και χρώμα στο τραπέζι και τα πιάτα μας. Για την προετοιμασία της θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι φράουλες, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα
Σάλτσα με αβοκάντο και φράουλα
Μπορεί να ακούγεται αταίριαστος ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Για τη μυρωδάτη αυτή σάλτσα θα χρειαστείτε: 1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες, ¼ της κούπας αβοκάντο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο, ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα lime, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime, 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές και ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και χρησιμοποιείστε τη σάλτσα αμέσως, για να συνοδεύσετε το ψητό σας ή τα nachos σας.
Φράουλες με σαντιγί
Παγωτό φράουλα
Σε ένα blender ανακατέψτε 3 φλιτζάνια φράουλες και χυμό από ½ λεμόνι. Προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και μία βανίλια. Προσθέστε ακόμα 400ml συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μίγμα. Στη συνέχεια βάλτε και τις φράουλες και αφήστε το στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθεί. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε και τις φράουλες από το μπλέντερ ώστε να βγει ένα ομογενοποιημένο αποτέλεσμα.
Πράσινη σαλάτα με φράουλες
Γιαουρτοζελέ με φράουλες
Διαλύστε σε 2 ποτήρια νερό, 2 φακελάκια ζελέ φράουλας. Προσθέστε δύο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό και ανακατέψετε καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι. Ρίξτε το σε μια φόρμα του κέικ και βάλτε το για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα ψιλοκομμένες φράουλες έτσι ώστε να μην βυθιστούν όλες στον πάτο και αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Όταν ετοιμαστεί, αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα. Αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά επιδόρπια, μπορείτε να προσθέσετε κι επιπλέον ζάχαρη.
<< Αρχική σελίδα