7 «κακές» συνήθειες που μας ενοχλούν στα εστιατόρια...
Κάποτε πηγαίναμε στα εστιατόρια με τους φίλους μας, για να διασκεδάσουμε και να γευτούμε καλό φαγητό. Σήμερα όμως, κάποια πράγματα έχουν ελαφρώς διαφοροποιηθεί. Το φαγητό παραμένει καλό μεν, αλλά είναι και ακριβό, αν και σε μικρότερη ποσότητα, το design στους χώρους εστίασης, έχει ξεπεράσει κάθε όριο άνεσης και «ζεστασιάς», ενώ θα σε κοιτούν με «μισό μάτι» αν ζητήσεις λίγο νερό βρύσης κι όχι εμφιαλωμένο; Τι έχει πάει στραβά;
Μενού για… διδακτορικόΣουμάκι, μπριζόλα Kobe, λεμόνι κονφί, μπαβαρουάζ με ροκφόρ, σάλτσα Worcestershire, Αγάρ-αγάρ, χρένο, εστραγκόν, κινόα, κουρκουμάς, λίτσι: οι μόνες λέξεις που καταλαβαίνω είναι… «μπριζόλα», «λεμόνι» και «ροκφόρ»! Θα ήθελα λοιπόν μια μπριζόλα, με μπόλικο λεμόνι. Το ροκφόρ δε μου αρέσει. Ευχαριστώ…
Μικρές μερίδες, μεγάλες τιμές
Προσοχή στον λογαριασμό
Η ιδανική περίπτωση είναι να φτάνει ο λογαριασμός σε εσάς τυπωμένος και να φαίνονται σε αυτόν αναλυτικά τα πιάτα και η τιμή τους. Αν είναι χειρόγραφος τουλάχιστον, ας μην έχει λάθη στον υπολογισμό και καλό θα ήταν να φαίνεται η τιμή του κάθε πιάτου ξεχωριστά, ώστε να έχει και ο πελάτης έλεγχο στο ποσό που πληρώνει. Προσοχή: το δελτίο παραγγελίας ΔΕΝ είναι απόδειξη και το ξέρουμε πολύ καλά! Αφού έχει χρεωθεί στην τιμή που πληρώνουμε το 23% του ΦΠΑ, γιατί να μην αποδοθεί όπως πρέπει; Ο πελάτης δεν πρέπει να πληρώνει τα «σπασμένα»...
Nερό βρύσης; Χμμμ…
«Παγόβουνα» στο ποτό μου
Η ποιότητα των cocktails έχει βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, με εξαιρετικά πρωτότυπες εμπνεύσεις κι εκτελέσεις. Αλλά δεν είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος, γιατί το κύριο συστατικό τους πρέπει να είναι ο πάγος. Το νερό του λιωμένου πάγου αλλοιώνει το ποτό, για αυτό σε μπαρ και εστιατόρια που ξέρουν από cocktails το πιθανότερο είναι να μην συναντήσετε ποτέ πάγο μέσα στο ποτήρι του Martini, αλλά ένα παγωμένο ποτήρι...
Ο ειδικός της εξειδίκευσης
Φωτογραφίζοντας το φαγητό
Τα λαχταριστά cupcakes, τα cocktails με τις ομπρέλες, το αυτοσχέδιο trifle με μπανάνα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ζουμερό steak με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και το κάπως στραβοχυμένο cheesecake, πιθανώς να μην ενδιαφέρουν κανένα φίλο σας στο Facebook και στο Τwitter. Εάν δεν είστε κάποιος γνωστός chef, οι κοινοποιήσεις των όσων τρώτε στη μέση της νύχτας ή στο πρωτοκλασάτο εστιατόριο που πήγατε, δεν κάνουν πάντα καλό στο προφίλ σας. Και αν κρίνω και από το συνδυασμό κρεμμυδιών και μπανάνας, μάλλον κάνουν κακό και στην ίδια την υγεία σας.
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα