7 πρωτότυποι τρόποι για να πανάρετε το κρέας σας
Το πανάρισμα είναι ουσιαστικά η διαδικασία επικάλυψης ενός υλικού –συνήθως κρέατος ή τυριού- που γίνεται πριν από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο. Η παραδοσιακή συνταγή για το πανάρισμα που ακολουθούμε χρόνια τώρα, βασίζεται σε τρία συστατικά: το αυγό, το αλεύρι και την τριμμένη ψίχα ψωμιού ή τις θρυμματισμένες φρυγανιές (γαλέτα). Ας ξεφύγουμε όμως, από τα συνηθισμένα..
Τα συγκεκριμένα υλικά μπορεί να είναι νόστιμα και απλά, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν πάντα μια τραγανή και έντονη χρωματικά κρούστα.Το θετικό είναι...
όμως, ότι υπάρχουν άφθονα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πανάρισμα, που πολλοί από εμάς αγνοούσαμε μέχρι σήμερα. Υλικά όπως κορν φλέικς, chips, ξηροί καρποί, μπαχαρικά και μυρωδικά μπορούν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή γαλέτα.
Το γευστικό αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με το συστατικό που θα χρησιμοποιήσετε ως πρώτη ύλη για το πανάρισμα. Επιλέξτε την γεύση που σας ταιριάζει καλύτερα ή δείτε τι αποθέματα από τα παρακάτω υλικά έχετε στο σπίτι σας και εμπνευστείτε κι εσείς νέους τρόπους παναρίσματος. Εμείς σας προτείνουμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα…
Δημητριακά
![]() |
Chips με γεύση bbq
Οι περισσότεροι έχουμε τη συνήθεια να «βουτάμε» τα ψητά μας (φτερούγες από κοτόπουλο, μπριζόλες, σνίτσελ ή οτιδήποτε άλλο), μέσα στη bbq sauce. Η ιδιαίτερα πικάντικη γεύση της, την κάνει ξεχωριστή. Όμως υπάρχει και μια εναλλακτική πρόταση ιδιαίτερα δελεαστική για τους λάτρεις της. Τα chips με γεύση bbq μπορούν να θρυμματιστούν και να χρησιμοποιηθούν στο πανάρισμα των ψητών. Το αποτέλεσμα είναι μια τραγανή κρούστα, με όλη τη γεύση και το άρωμα από τη bbq sauce.
Φιστίκια
![]() |
Γάλα και παρμεζάνα
Η παρμεζάνα ως υλικό με έντονη γεύση, ταιριάζει υπέροχα με το κοτόπουλο ή με κρέατα και προϊόντα που δεν έχουν ιδιαίτερα δυνατή γεύση. Τους δίνει ένταση και μια κρεμώδη λιπαρότητα που ενδείκνυται για τα στεγνά κρεατικά. Έτσι μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως υλικό για το πανάρισμα. Αναμίξτε παρμεζάνα μαζί με γάλα, βουτήξτε τα κομματάκια του κρέατος που θέλετε να πανάρετε μέσα στο μίγμα και ψήστε τα στον φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση, αποφύγετε το τηγάνισμα γιατί θα προσδώσει στο αποτέλεσμα επιπλέον λιπαρότητα, που ίσως να μην σας αρέσει. Μπορείτε επίσης, να αντικαταστήσετε το γάλα με ξινόγαλα που είναι ελαφρώς πιο πηχτό και πιο ξινό και θα δώσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα μαζί με την παρμεζάνα.
Η παραδοσιακή συνταγή εμπλουτισμένη με καρυκεύματα
![]() |
Chips
Το αγαπημένο μας σνακ, τα chips, δεν προσφέρεται μόνο για βραδιές κινηματογράφου με λιωμένο τυρί από πάνω και αναψυκτικό. Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και στην μαγειρική σας. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε μια διαφορετική και πικάντικη γεύση για το κοτόπουλό σας, δοκιμάστε να το πανάρετε… με chips. Ένα σακουλάκι chips είναι αρκετό. Να σας ενημερώσουμε όμως, ότι η σχηματιζόμενη κρούστα έχει, λόγω του ψησίματος, εντελώς διαφορετική γεύση και άρωμα από τα τραγανά chips, αλλά είναι εξίσου νόστιμη
Με σουσάμι και μαυροκούκι
![]() |
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα