Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κοτόπουλο κοκκινιστό στην χύτρα με κριθαράκι

Γίνετε πολύ γρήγορα και είναι πεντανόστιμο!


Υλικά (για 3 άτομα)
-3 μπούτια κοτόπουλο ή 2 στήθη
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 ντομάτες ώριμες σάλτσα  ή 1 κον κασε
-λάδι
-1 1/2 φλυτζ. κριθαράκι
-αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
-κόκκινο πιπέρι, 3-4 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση
-Βάζουμε στην χύτρα λάδι να κάψει, πλένουμε καλά το κοτόπουλο  και το ρίχνουμε στο λάδι,
-το σοτάρουμε  ελαφρά και από τις 2 μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη
-προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό ή ζωμό κότας και τα μπαχαρικά ,
-μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε την χύτρα για 10 λεπτά όπως γράφουν οι οδηγίες της, στη συνέχεια ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέσουμε μέσα το κριθαράκι (αν έχει λιγοστέψει το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη),
-χαμηλώνουμε  το μάτι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας, -μόλις φουσκώσει το κριθαράκι και μαλακώσει το βγάζουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
Υ.Γ. Το φαγητό γίνετε και σε κατσαρόλα κανονική, απλά θέλει πιο πολύ χρόνο να βράσει η κότα και σίγουρα συμπλήρωμα με νερό ή ζωμό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



fytokomia.gr