Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Χοιρινό με καυκαλήθρες και μυρώνια.

Υλικά:  
 
1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας.
1 ½  κιλό καυκαλήθρες και μυρώνια....
1 κρεμμύδι.
½ κούπα λάδι.
2   αυγά.
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: 
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε. Σωτάρουμε στο λάδι το κρέας και προσθέτουμε  το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν μαραθεί βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται να βράσει σχεδόν καλά και να μείνει λίγο ζουμί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, και τα βάζουμε πάνω στο κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα χόρτα.
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Παίρνουμε το ζουμάκι από την κατσαρόλα και το περιχύνουμε στο φαγητό.
Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε το έτοιμο πια φαγητό μας.