Αμπελόφυλλα τυλιχτά
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεματήστε και στραγγίστε τα αμπελόφυλλα.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός απο το χυμό λεμονιού.
Στρώστε μερικά φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Τυλίξτε βάζοντας, μια μικρή κουταλιά απο τη γέμιση σε κάθε φύλλο, σε σχήμα μακρόστενο.
Τοποθετήστε τα κυκλικά μέσα στην κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, σε σειρές.
Ρίξτε το χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και νερό μέχρι να σπεπαστεί η επιφάνεια του φαγητού.
Σιγοβράστε τα μέχρι να πιουν όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- 60 αμπελόφυλλα (κληματόφυλλα)
- 1 κούπα ρύζι άσπρο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- άνηθο φρέσκο
- δυόσμο φρέσκο ή ξερό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματήστε και στραγγίστε τα αμπελόφυλλα.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός απο το χυμό λεμονιού.
Στρώστε μερικά φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Τυλίξτε βάζοντας, μια μικρή κουταλιά απο τη γέμιση σε κάθε φύλλο, σε σχήμα μακρόστενο.
Τοποθετήστε τα κυκλικά μέσα στην κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, σε σειρές.
Ρίξτε το χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και νερό μέχρι να σπεπαστεί η επιφάνεια του φαγητού.
Σιγοβράστε τα μέχρι να πιουν όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
<< Αρχική σελίδα