Σαλάτα µε σολοµό φρέσκα φασολάκια και κρούστα µαύρου ψωµιού
Υλικά (για 4 άτοµα)
• 450 γρ. φιλετάκια σολοµού χωρίς πέτσα
• 1 καρότο κοµµένο
• 1 κρεµµύδι κοµµένο στα δύο...
• 2 φύλλα δάφνης
• 4-5 κόκκους πιπεριού
• 3 φέτες µαύρο ψωµί σε µικρά κοµµάτια
• 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
• 200 γρ. φασόλια λευκά βρασµένα
• 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• χυµό από ½ λεµόνι
• 1 κ.τ.σ. φρέσκα κρεµµύδια κοµµένα
• 2 κ.τ.σ. µαγιονέζα µε χαµηλά λιπαρά
• φύλλα σαλάτας και φλούδες λεµονιού για το σερβίρισµα
Ετοιµασία
1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε το σολοµό σε ένα κατσαρολάκι µαζί µε το καρότο, τη δάφνη και το πιπέρι, καλύπτετε µε νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Αποµακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
2. Σε ένα µπλέντερ αλέθετε το ψωµί µέχρι να γίνει ψίχουλα, αλλά όχι πολύ µικρά. Απλώνετε τα ψίχουλα σε µια λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο µέχρι να ροδίσουν.
3. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τα φασολάκια για 2 λεπτά. Προσθέτετε και τα άσπρα φασόλια να ζεσταθούν, τα στραγγίζετε, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε µε το ελαιόλαδο και το χυµό λεµονιού.
4. Στραγγίζετε το σολοµό και τον σερβίρετε στα πιάτα. Αναµειγνύετε τα κρεµµυδάκια µε τη µαγιονέζα και ρίχνετε µία κουταλιά από το µείγµα πάνω του. Προσθέτετε τα φασόλια και σερβίρετε τη σαλάτα µε τα φύλλα σαλάτας, τις φλούδες λεµονιού και τα τραγανά ψίχουλα.
30'
478 θερµίδες
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
olagiatingunaika.gr
• 450 γρ. φιλετάκια σολοµού χωρίς πέτσα
• 1 καρότο κοµµένο
• 1 κρεµµύδι κοµµένο στα δύο...
• 2 φύλλα δάφνης
• 4-5 κόκκους πιπεριού
• 3 φέτες µαύρο ψωµί σε µικρά κοµµάτια
• 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
• 200 γρ. φασόλια λευκά βρασµένα
• 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• χυµό από ½ λεµόνι
• 1 κ.τ.σ. φρέσκα κρεµµύδια κοµµένα
• 2 κ.τ.σ. µαγιονέζα µε χαµηλά λιπαρά
• φύλλα σαλάτας και φλούδες λεµονιού για το σερβίρισµα
Ετοιµασία
1. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε το σολοµό σε ένα κατσαρολάκι µαζί µε το καρότο, τη δάφνη και το πιπέρι, καλύπτετε µε νερό και βράζετε για 10 λεπτά. Αποµακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
2. Σε ένα µπλέντερ αλέθετε το ψωµί µέχρι να γίνει ψίχουλα, αλλά όχι πολύ µικρά. Απλώνετε τα ψίχουλα σε µια λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο µέχρι να ροδίσουν.
3. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τα φασολάκια για 2 λεπτά. Προσθέτετε και τα άσπρα φασόλια να ζεσταθούν, τα στραγγίζετε, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε µε το ελαιόλαδο και το χυµό λεµονιού.
4. Στραγγίζετε το σολοµό και τον σερβίρετε στα πιάτα. Αναµειγνύετε τα κρεµµυδάκια µε τη µαγιονέζα και ρίχνετε µία κουταλιά από το µείγµα πάνω του. Προσθέτετε τα φασόλια και σερβίρετε τη σαλάτα µε τα φύλλα σαλάτας, τις φλούδες λεµονιού και τα τραγανά ψίχουλα.
30'
478 θερµίδες
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
olagiatingunaika.gr
<< Αρχική σελίδα