Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι
Αν σκέφτεστε κάτι νόστιμο, ελαφρύ, γρήγορο και με το άρωμα της
θάλασσας, τότε το συγκεκριμένο πιάτο είναι αυτό που χρειάζεστε.
Απολαύστε το. είναι πεντανόστιμο!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 4 άτομα
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
4 κ.σ. σόγια
1/2 κ.γλ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
12 γαρίδες
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φλ. τσαγιού νερό
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
olagiatingunaika.gr
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 4 άτομα
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε χοντρές λωρίδες
1/4 μεγάλο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
4 κ.σ. σόγια
1/2 κ.γλ. κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
12 γαρίδες
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 φλ. τσαγιού νερό
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (αφήνουμε επάνω το κεφάλι). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια, τον κουρκουμά, το ταμπάσκο και το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12΄-13΄, να σκάσει το ρύζι. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
olagiatingunaika.gr
<< Αρχική σελίδα