Γλυκό του κουταλιού φράουλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
Η φράουλα σε γλυκό κουταλιού!
Καθαρίζουμε τις φράουλες αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να
σουρώσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη να βράσουν για 10-15 λεπτά, προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά. Αν βγει αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε.
Στην συνέχεια βγάζουμε μαλακά τις φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε ξανά τις φράουλες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού βράσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Καθαρίζουμε τις φράουλες αφαιρώντας το κοτσάνι τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να
σουρώσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη να βράσουν για 10-15 λεπτά, προσθέτουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά. Αν βγει αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε.
Στην συνέχεια βγάζουμε μαλακά τις φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε ξανά τις φράουλες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού βράσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Την επόμενη μέρα βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
<< Αρχική σελίδα