Νηστίσιμα τρουφάκια
Γλυκά και στη νηστεία...
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 15 άτομα
Υλικά
500 γραμμ. καρύδι χοντροκομμένο
500 γραμμ. κουβερτούρα
250 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Λίγο γαρίφαλλο τριμμένο
2 κ.σ. κονιάκ
550 γραμμ. ζάχαρη
1½ κούπα νερό
Λίγο ανθόνερο
Προετοιμασία
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας και το σιρόπι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μάζα που να πλάθεται. Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας, ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν πλάθουμε τα τρουφάκια. Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα-ένα. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε εκεί για να στεγνώσουν. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομικά χάρτινα θηκάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
olagiatingunaika.gr
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30 λεπτά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 15 άτομα
Υλικά
500 γραμμ. καρύδι χοντροκομμένο
500 γραμμ. κουβερτούρα
250 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
Λίγο γαρίφαλλο τριμμένο
2 κ.σ. κονιάκ
550 γραμμ. ζάχαρη
1½ κούπα νερό
Λίγο ανθόνερο
Προετοιμασία
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας και το σιρόπι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μάζα που να πλάθεται. Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας, ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν πλάθουμε τα τρουφάκια. Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα-ένα. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε εκεί για να στεγνώσουν. Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομικά χάρτινα θηκάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
olagiatingunaika.gr
<< Αρχική σελίδα