Μπίρα: τα πιο... τρελά παγκόσμια ρεκόρ
Οι περισσότεροι αγαπάμε την μπίρα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αποδεικνύουν αυτήν την αγάπη τους, δημιουργώντας ρεκόρ στο βιβλίο Guiness πέρα από κάθε φαντασία. Ας δούμε μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα από αυτά…
Ποιο είναι το μικρότερο ζυθοποιείο; Το μεγαλύτερο μπαρ και το μεγαλύτερο ποτήρι; Αν νομίζετε ότι τα ρεκόρ σε σχέση με τη μπίρα αρχίζουν και τελειώνουν στο ποιος θα πιει τα περισσότερα ποτήρια, μάλλον κάνετε λάθος και θα σας το αποδείξουμε…Το μεγαλύτερο σουβέρ
Το μεγαλύτερο σουβέρ μπίρας στον κόσμο δημιουργήθηκε από την Carlsberg στη Fredericia της Δανίας στις 15 Σεπτεμβρίου 2002. Μετρήθηκε με διάμετρο 15 μέτρα και πάχος 6 μέτρα.
Η μεγαλύτερη μπάρα με μπίρο-κάνουλες
Το μικρότερο ζυθοποιείο |
Το μικρότερο ζυθοποιείο
Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το μικρότερο ζυθοποιείο κατέχει το Bragdy Gwynant στην Ουαλία. Έχει μέγιστη χωρητικότητα 40,9 λίτρα μπίρας και προμηθεύει αποκλειστικά το παρακείμενο μπαρ «Tynllidiart Arms».
Το μεγαλύτερο ποτήρι μπίρας
Το μεγαλύτερο ποτήρι μπίρας περιείχε 1.499 λίτρα από ιρλανδική Guinness και παράχθηκε σε μια ιρλανδική pub, στο Tustin της Καλιφόρνια στις 21 Νοεμβρίου του 2009.
Τα περισσότερα καπάκια που ανοίχθηκαν με το στόμα
Η μεγαλύτερη κατασκευή από σουβέρ
Χρησιμοποιώντας 70 χιλιάδες σουβέρ μπίρας, ο Γερμανός Sven Goebel έχτισε τη μεγαλύτερη κατασκευή από σουβέρ, μήκους 5 μέτρων και ύψους 3 μέτρων. Η κατασκευή έλαβε χώρα στο Kall της Γερμανίας στις 16 Αυγούστου 2004.
Η μεγαλύτερη συλλογή από πετσέτες
Η μεγαλύτερη συλλογή από πετσέτες με μάρκα μπίρας ανήκει στον Robert Begley στο Chambersburg των ΗΠΑ, ο οποίος διαθέτει μια συλλογή με 2.372 πετσέτες από 27 διαφορετικές χώρες. Ο Begley ξεκίνησε τη συλλογή του τη δεκαετία του 1990.
Η μεγαλύτερη συλλογή από μπουκάλια μπίρας
Ο ταχύτερος χρόνος ανοίγματος μπουκαλιών
Μπορεί να έχετε συνηθίσει να πίνετε τη μπίρα σας από το μπουκάλι και στο τέλος να μετράτε τον συνολικό αριθμό τους, αλλά πόσο γρήγορα μπορείτε να τα ανοίξετε; Ο ταχύτερος χρόνος για το άνοιγμα 2.000 μπουκαλιών μπίρας υπολογίστηκε στα 28 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα και σημειώθηκε από τον Krunoslav Budiselic στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 12 Οκτωβρίου του 2009.
<< Αρχική σελίδα