Σμούθι ή χυμούς;
Αν
ανακατέψετε λαχανικά και/ή φρούτα με νερό, αυτό ονομάζεται σμούθι.
Διατηρεί όλες τις ίνες του. Είναι πιο θρεπτικό από ...
έναν χυμό, αλλά αν
δεν έχεις ξαναπιεί σμούθι με λαχανικά είναι καλύτερα να αρχίσεις με
χυμούς. Μετά από 6 – 7 μήνες το σώμα σου θα γίνει πιο αλκαλικό και θα
αρχίσουν επίσης να σου αρέσουν τα σμούθις.Χυμός:
Αν αποχυμώσετε λαχανικά και/ή φρούτα και προσθέσετε νερό, αυτό ονομάζεται χυμός. Όλες οι ίνες έχουν φύγει από έναν χυμό, έτσι είναι λιγότερο θρεπτικός από ένα σμούθι. Αλλά ένας χυμός είναι καλύτερος από ένα σμούθι όταν οι μέρες είναι ζεστές. Είναι εύκολος για το στομάχι. Είναι ένας γρήγορος τρόπος ανάρρωσης από κοινές αρρώστιες όπως το κρύωμα ή η αδυναμία μετά από πυρετό.
Ανακατεύοντας λαχανικά και φρούτα:
Οι χυμοί και τα σμούθις μόνο από λαχανικά δεν είναι πολύ εύγευστοι. Αν είσαι καινούργιος στους χυμούς και τα σμούθις από λαχανικά, τότε είναι καλύτερα να αρχισεις με 95% φρούτα και 5% λαχανικά και αργά πήγαινε στο 60% φρούτα και 40% λαχανικά. Αυτός είναι επίσης ένας σπουδαίος τρόπος να παίρνετε ωμά πράσινα λαχανικά με φύλλα εκτός από τις σαλάτες. Τα πράσινα λαχανικά με φύλλα χάνουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά τους όταν μαγειρευτούν.
Αλλά να έχετε στο νου σας ότι το να τρώτε ολόκληρα λαχανικά και φρούτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τα σμούθις ή τους χυμούς. Αφείστε χώρο για όλα αυτά στη διατροφή σας.
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα