Φασόλια γίγαντες με μυρωδικά.
Υλικά:
½ κιλό φασόλια γίγαντες.....
½ κιλό φασόλια γίγαντες.....
Δύο
κουταλιές της σούπας τομάτα πελτέ ή ½ κιλό νωπές
τομάτες.
Αλάτι,
πιπέρι, ρίγανη.
Λίγα
φύλλα πράσινα από φρέσκα κρεμμύδια.
Λίγα φύλλα πράσινα από φρέσκα σκόρδα.
2-3
καυκαλήθρες.
Λίγος
άνηθος ή μάραθος.
2-3
μυρώνια.
Λίγος
δυόσμος και λίγα φύλλα μελισσόχορτο.
1
μικρό κρεμμύδι.
200
γραμ. καλό ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε καλά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε καλά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ταψί.
Σκορπάμε
πάνω στα φασόλια τα μυρωδικά καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ
ή τις τομάτες περασμένες από το τρυπητό. Περιχύνουμε το φαγητό με μπόλικο λάδι,
πασπαλίζουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και προσθέτομε νερό, από αυτό που βράσαμε
τα φασόλια, τόσο όσο να σκεπαστούν τα φασόλια στο ταψί.
Βάζουμε
το φαγητό σε κανονικό φούρνο μέχρι που να ψηθεί και να μείνει μόνο με τη σάλτσα
του.
<< Αρχική σελίδα