Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γαρίδες με φέτα, πιπεριές και ούζο (σαγανάκι)


Πολύ νόστιμες και εύκολες οι γαρίδες σαγανάκι  


Υλικά:
-500 γρ. γαρίδες τουλάχιστον No.5
-1 κρεμμύδι
-1 πιπεριά κέρατο
-1/2 πιπεριά κόκκινη
-1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
-1/3 φλ.τσαγιού ούζο
-2 ώριμες ντομάτες
-1 πρέζα ζάχαρη
-200 γρ. φέτα σε τρίμματα
-2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 κ.σούπας μάραθο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
-Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
-Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό για 1/2 λεπτό. Τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
-Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο για 2 λεπτά.
-Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
-Ρίχνουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να κοκκινίσουν.
-Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-Προσθέτουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη και το πιπέρι. Αλατίζουμε με προσοχή γιατί η φέτα που θα προσθέσουμε στο τέλος είναι ήδη αλμυρή. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά.
-Προσθέτουμε το μαϊντανό και το μάραθο, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε τη φωτιά.
-Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το φαγητό στο ζεστό μάτι για 1 λεπτό να μαλακώσει η φέτα και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.



fytokomia.gr