Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πατατοκεφτέδες.

Καθαρίζουμε, βράζουμε και περνάμε από μηχανή 1 οκά πατάτες, όπως για πουρέ, βάζουμε εντός της λεκάνης τον πουρέ και προσθέτουμε σε αυτόν, 4 αυγά ολόκληρα, 2  χούφτες  ...
τυρί  τριμμένο, όχι αλμυρό, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αλάτι ανάλογο και λίγο πιπέρι, τα δουλεύομαι καλά με ...κουτάλα ξύλινη να αναμιχθούν και τα πλάθουμε, όπως συνήθως  τους κεφτέδες. Σημειωτέον όμως, ότι επειδή η μάζα είναι πολύ μαλακή,  δεν πλάθονται εύκολα στα χέρια, όπως οι κεφτέδες, για αυτό αλευρώνουμε  περισσότερο το πλαστήρι και αντί να τους παίρνουμε στα χέρια, τους περιστρέφουμε με την παλάμη επάνω στο βλαστάρι και αφού λάβουν σχήμα σβώλου, τους πιέζουμε ελαφρώς με λάμα μαχαιριού. Τους τηγανίζουμε με βούτυρο και προσέχουμε να μη τους τρυπούμε με το πιρούνι στο γύρισμα, γιατί τότε δε φουσκώνουν. Όταν οι πατάτες είναι πολύ φρέσκες, πρέπει να προσθέτουμε  1 αυγό επιπλέον και 1-2 κουταλιές αλεύρι.



ftiaxno.gr