Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Αρνίσιο καρέ με κρούστα μυρωδικών

Πολύ νόστιμο το αρνίσιο καρέ με την κρούστα μυρωδικών


Υλικά
ολόκληρη τη μια πλευρά με τα παϊδάκια ενός μεγάλου αρνιού
3 σκελίδες σκόρδου λυωμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (κατά προτίμηση με σπόρους)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χωρίσει στα δύο την αρνίσια πλευρά και να σχίσει την ένωση ανάμεσα στα παϊδάκια σε μήκος 4-5 εκ. (ουσιαστικά να χωρίσει το επάνω μέρος από τα κόκκαλα χωρίς να κόψει το κρέας). Ανακατεύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές του καρέ, πιέζοντας να κολλήσει καλά. Αφήνουμε να σταθεί 30'-1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 220ο και τοποθετούμε το κρέας επάνω σε σχάρα, με ταψί από κάτω, σε απόσταση 15 εκ. από το γκριλ. Ψήνουμε τις πλευρές γυρίζοντάς τις αρκετές φορές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, χωρίς να στεγνώσουν, 20'-30'. Η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος του ζώου. Αν το αρνί είναι μικρό, άρα και το κρέας λίγο και πιο τρυφερό, θα χρειαστεί πολύ λιγότερο ψήσιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 6'-7' και το σερβίρουμε. Χωρίζουμε τα παϊδάκια με καλό μαχαίρι.
Σημ. Μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά και απόσταση από τη θράκα.



fytokomia.gr