Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τάρτα φράουλα

Με φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο! 
 
Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25 Λεπτά

συστατικά
  • Για τη ζύμη
  • Αλεύρι - 4 φλιτζάνια του τσαγιού που φουσκώνει μόνο του
  • Νερό - 9 κουταλιές της σούπας
  • Καλαμποκέλαιο - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι - μια πρέζα
  • Για τη γέμιση
  • Φράουλες - 1 κιλό
  • Corn flour - 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Ζάχαρη - 3 κουταλιές της σούπας
  • Νερό - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το καλαμποκάλευρο και το νερό, ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα, την απλώνουμε να πιάσει όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις κόβουμε στην μέση. Αφού ψηθεί η ζύμη την αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε μια στρώση φράουλες.

Τις υπόλοιπες φράουλες τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το νερό να γίνουν πολτός. Διαλύουμε λίγο corn flour σε λίγο από τον πολτό και το υπόλοιπο το βάζουμε να βράσει με νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τον πολτό μέσα στο κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στην τάρτα αρκεί να είναι χλιαρό και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


click@Life