Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τηγανητά κρεμμύδια


Ποιος δεν λατρεύει τα onion rings;

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
60 λεπτά


ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Για 6 άτομα

Υλικά
3 μεγάλα άσπρα ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού σόδα με ανθρακικό
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, ώστε να γίνει ένας ενιαίος παχύρρευστος χυλός. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα δισκάκι. Βουτάμε τις ροδέλες κρεμμυδιού μέσα στο χυλό μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και αμέσως μετά τις περνάμε από το τρίμμα. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ψηθεί το κρεμμύδι εσωτερικά και πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα εξωτερικά. Τοποθετούμε τα τηγανητά κρεμμύδια σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τα απολαμβάνουμε ζεστά. Tip: Μια πιο υγιεινή πρόταση για να αποφύγουμε το τηγάνισμα είναι να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι και να τα ψήσουμε για 35΄ περίπου στους 180°C στο φούρνο, αλείφοντάς τα πριν με δύο κουταλιές λάδι.



olagiatingunaika.gr