Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Λεμονάδα με φράουλες

Περιγραφή συνταγής
Δροσερή πρωτότυπη γεύση, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, 5′. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή.


Συστατικά συνταγής
3 φλ. φρέσκιες φράουλες, πολύ καλά πλυμένες
1 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
3 φλ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη, το χυμό των λεμονιών και το νερό ώσπου να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και οι φράουλες να χάσουν το χρώμα τους.
Πλέον ο χυμός μας είναι έτοιμος, εάν θέλετε τον περνάτε από το μπλέντερ ή τον σουρώνετε, αφού τον αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει.

Πρόταση σερβιρίσματος
Σε κρυστάλλινη κανάτα, γεμάτη παγάκια και όσο το δυνατόν πιο μεγάλα ποτήρια. Σε κάθε ποτήρι, βάζουμε 2 μεζούρες χυμό και 5 κρύο νερό. Συμπληρώνουμε με παγάκια.
Για να κάνουμε μεγάλη αίσθηση, έχουμε ένα πιατάκι με ζάχαρη όπου αφού πρώτα βρέξουμε τα χείλια από τα ποτήρια τα βυθίζουμε μέσα στη ζάχαρη 2-3 χιλιοστά. Έτσι θα σχηματιστεί στο χείλος των ποτηριών μια ζαχαρένια λωρίδα, πολύ ερεθιστική.

Συνολική διάρκεια εκτέλεσης συνταγής
Περίπου 20′ για την λεμονάδα και 2-3 ώρες για το πάγωμα στο ψυγείο


fytokomia.gr