Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μαρουλοσαλάτα με vinaigrette μουστάρδας

Υλικά:

  μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο(κατά βούληση)

  κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  παρμεζάνα τριμένη
  κρουτόν (κατά βούληση)

Υλικά για την βινεγκρέτ μουστάρδας:
  λάδι
  ξύδι (το μισό περίπου απο το λάδι)
  αλατοπίπερο
  1/2 κ. γλυκού μουστάρδα





Εκτέλεση

Ρίχνουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Γύρω- γύρω τοποθετούμε τις φέτες του αγγουριού.
Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ μουστάρδας χτυπώντας καλά σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με την βινεγκρέτ και ρίχνουμε απο πάνω τα κρουτόν και την παρμεζάνα.



fe-mail.gr