7 μυστικά για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων που δεν γνωρίζατε
Οι ντομάτες πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο; Πώς να διατηρήσουμε φρέσκιες τις μπανάνες; Οι πατάτες θέλουν φως; Αυτές και μερικές ακόμα απορίες, βρίσκουν τις απαντήσεις τους.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε εμπειρικά, μερικούς κανόνες για τη φύλαξη και συντήρηση των φρούτων, των λαχανικών και άλλων τροφίμων. Συχνά όμως, απογοητευόμαστε, όταν διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τελικά και τόσο αποτελεσματικοί, όσο νομίζαμε.Για να διατηρείτε φρέσκα και για μεγαλύτερο διάστημα τα προϊόντα σας, ακολουθήστε μερικούς από τους παρακάτω κανόνες, εξοικονομώντας παράλληλα και χρήματα, αφού τα προϊόντα δεν θα χαλάνε αμέσως, ώστε να αναγκάζεστε να προμηθεύεστε διαρκώς καινούργια.
Μπανάνες, ώριμες και μη
Φιστικοβούτυρο
Το όνομά του μας παραπλανεί, καθώς το φιστικοβούτυρο δεν περιέχει καθόλου βούτυρο. Πρόκετια ουσιαστικά για αλατισμένο πολτό φυστικιών. Το φιστικοβούτυρο ταγκίζει εύκολα, εάν διατηρηθεί σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Για το λόγο αυτό ιδανικός χώρος φύλαξής του, είναι το ψυγείο. Επειδή το φιστικοβούτυρο όμως, παίρνει εύκολα τη μυρωδιά από άλλα τρόφιμα, πρέπει να φροντίζουμε πάντα να είναι καλά κλεισμένο το καπάκι του.
Πατάτες
Σάλτσα καυτερή
Όξινα προϊόντα που έχουν ως βάση τους το ξίδι ή τη ντομάτα, διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου.
Ψωμί
Ντομάτες
Σε κάθε περίπτωση, το ψυγείο πρέπει να αποφεύγεται. Οι ντομάτες μέσα στο ψγείο μαλακώνουν υπερβολικά και χάνουν τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Βρείτε καλύτερα ένα δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος για να τις διατηρήσετε. Αν παρόλα αυτά, επιμένετε να τις βάζετε στο ψυγείο και τις δείτε να είναι ιδιαίτερα παραγινωμένες, μην τις πετάξετε. Μπορείτε να τις κάνετε εξαιρετικό πελτέ ή σάλτσα, για να νοστιμίσουν τα φαγητά σας.
Τούρτα
<< Αρχική σελίδα