8 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε
Το ψήσιμο στα κάρβουνα υποτίθεται ότι είναι εύκολη υπόθεση. Ανάβουμε τα κάρβουνα και ρίχνουμε στη σχάρα το φαγητό. Η αλήθεια όμως, είναι αρκετά πιο περίπλοκη και τα λάθη που συνεχίζουμε να κάνουμε είναι αρκετά…
Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, μην αφήνετε τη δημοφιλή «σοφία» του ψησίματος να περιπλέκει το θέμα επηρεάζοντας τις πρακτικές σας. Μάθετε λοιπόν ποιες συμβουλές πρέπει να αποφύγετε.Ανάψτε πρώτα καλά τα κάρβουνα
Μην παραλείπετε το αλάτι
Πολλοί επιμένουν συχνά να μην αλατίζουμε το κρέας πριν το βάλουμε στα κάρβουνα, γιατί με αυτό τον τρόπο σκληραίνει. Η αλήθεια είναι όμως, ότι το αλάτι κι η μαρινάδα φυλακίζουν τα υγρά του κρέατος ενώ κάνουν την επιφάνεια τραγανή και ξεροψημένη. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να προετοιμάσετε το κρέας σας περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε με λιγότερη από την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να προσθέτετε αλάτι. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γευστικό χωρίς να είναι σκληρό.
Μην πιέζετε τα burger σας κατά το μαγείρεμα
Μη γυρίζετε συνεχώς το κρέας
Το ψήσιμο στη σχάρα δε θέλει γκρίνια, ούτε βιασύνη. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να γυρίζετε συνέχεια το κρέας σας. Γυρίστε το μια φορά ή δύο το πολύ, αφήνοντάς το αρκετή ώρα από κάθε πλευρά και είναι αρκετό.
Μην κάνετε κατάχρηση του πιρουνιού
Μην πολεμάτε τη φλόγα με νερό
Το νερό και το λίπος δεν είναι καλός συνδυασμός στο bbq. Αν το λίπος που πέφτει επάνω στα κάρβουνα δημιουργήσει φλόγα, τότε καλύτερα να την ηρεμήσετε με μια πυρίμαχη πετσέτα κουζίνας ή ακόμα καλύτερα, απομακρύνοντας λίγο τα κάρβουνα μεταξύ τους.
Μην ελέγχετε αν το κρέας είναι έτοιμο κόβοντάς το
Μη μαγειρεύετε το κρέας μέχρι να καρβουνιάσει
Θυμηθείτε ότι το κρέας συνεχίζει να μαγειρεύεται ακόμα και αφού το βγάλετε από τη φωτιά. Οπότε φροντίστε να υπολογίσετε σωστά τον χρόνο του ψησίματος ώστε να μην σας παραψηθεί. Καλύτερα να το βγάλετε από τη σχάρα ελάχιστα πριν γίνει ακριβώς όπως σας αρέσει.
<< Αρχική σελίδα