9 πιάτα που θα κάνουν την κουζίνα σας... άνω-κάτω
Το μαγείρεμα δεν είναι μόνο επικίνδυνο, αλλά μερικές φορές μπορεί να κάνει την κουζίνα μας να μοιάζει με το πιο βρώμικο μέρος του κόσμου. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια μαγειρεύετε ή πόσο ψυχαναγκαστικοί είστε με την καθαριότητα. Υπάρχουν μερικές συνταγές που πάντα θα σας δημιουργούν ακαταστασία...
Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε το δεξί σας χέρια για τα ξηρά συστατικά και το αριστερό σας για τα υγρά, αφού πάντα καταλήγετε με διάφορα υλικά κολλημένα στα δάχτυλά σας.Βέβαια παρόλα αυτά, δε σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσετε το μαγείρεμα συγκεκριμένων -νόστιμων κατά τα άλλα- πιάτων. Ας αποδεχτούμε το μεγαλείο τους κι ας συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι πότε πότε η κουζίνα μας θα γίνεται άνω κάτω κι εμείς θα μοιάζουμε με… γουρούνια!
Σούπα βελουτέ
Κοτόπουλο πανέ ή σνίτσελ
Το πανέ κοτόπουλο γίνεται επικαλύπτοντας το φιλέτο του κοτόπουλου με αλεύρι, μετά με αυγό και στη συνέχεια με φρυγανιά. Απλά σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν τα δάχτυλά σας γεμίσουν με όλα αυτά τα υλικά… μαζί. Το χτύπημα όμως, εδώ είναι διπλό, μιας και τα παναρισμένα κοτοπουλάκια θα πρέπει να τηγανιστούν. Σε κάθε περίπτωση, ένα μεγάλο τηγάνι γεμάτο με λάδι που καίει αποτελεί σίγουρα «εστία μόλυνσης» για την κουζίνα σας. Πάρτε σφουγγαρίστρα και βρεγμένο πανί και ξεκινήστε…
Πίτσα και φύλλο για πίτα
Κεφτεδάκια
Κι άλλες συνταγές που περιέχουν κιμά -όπως είναι τα μπιφτέκια και το ρολό- μπορούν να γίνουν εξίσου βρώμικες μιας και πρέπει να βάλετε ολόκληρα τα χέρια σας μέσα στον κιμά για να τον ζυμώσετε. Αλλά οι κεφτέδες είναι λίγο περισσότερο, καθώς πρέπει να πλάσετε το μίγμα του κιμά, όχι σε 3 ή 4 μπάλες, αλλά σε πολύ περισσότερες. Το δε τηγάνισμα, είναι εξίσου βρώμικο, μιας και δεν θα προλαβαίνετε να καθαρίζετε το λάδι που πετάγεται από το τηγάνι πάνω στους τοίχους και τον πάγκο σας.
Μπέικον
Οτιδήποτε θέλει ψιλοκομμένο σκόρδο
Δυστυχώς, το σκόρδο είναι πεντανόστιμο και δίνει υπέροχο άρωμα στα φαγητά μας. Και λέμε δυστυχώς γιατί η διαδικασία καθαρίσματος και πολτοποίησης των σκελίδων είναι πολύ «βρώμικη» διαδικασία. Αν έχετε καθαρίσει και τρίψει σκόρδο, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το ψιλοκομμένο σκόρδο που κολλάει στις άκρες των δαχτύλων σας αλλά και στο εργαλείο πολτοποίησης. Όσο για τη μυρωδιά του, αυτή θα παρεμείνει εκεί μέχρι να τη βαρεθείτε…
Κανελόνια και λαζάνια
Κέικ με γλάσο
Για να έχετε ένα τέλειο κέικ με γλάσο θα πρέπει να απλώσετε με ακρίβεια το παχύ, κολλώδες μίγμα πάνω σε ένα υγρό και φρεσκοφουρνισμένο κέικ. Δεν ακούγεται εύκολο, ούτε και είναι. Αντίθετα είναι δύσκολο και πολύ «βρώμικο», μιας και το γλάσο θα κολλάει παντού και θα σας δυσκολεύει κατά το στρώσιμο. Ευτυχώς τουλάχιστον, το γλάσο είναι νόστιμο κι έτσι θα μπορείτε να γλύφετε τα δάχτυλά σας και μάλιστα, χωρίς καμία ενοχή…
Pancakes και κρέπες
<< Αρχική σελίδα