Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Βάψε αυγά με μεταξωτές γραβάτες!

Και όμως είναι αλήθεια! Κι εμείς δεν το πιστεύαμε μέχρι που το είδαμε με τα μάτια μας! 

Μπορείς να βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας μεταξωτές γραβάτες, μεταφέροντας δηλαδή τα σχέδιά τους επάνω στο αυγό σου!



Για να έχεις φέτος τα πιο πρωτότυπα αυγά στο πασχαλινό τραπέζι δες τι μπορείς να κάνεις με μερικά μέτρα μεταξωτό ύφασμα. Εάν έχεις στην ντουλάπα σου παλιές γραβάτες που είναι τελείως εκτός μόδας και είναι και άσχημες, τότε αυτό το project είναι φτιαγμένο για σένα. Μάζεψέ τις μαζί και ετοιμάσου να τις χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τα πασχαλινά αυγά σου.

Ξέρουμε οτι δεν θυμίζει σε τίποτα τα παραδοσιακά αυγά, αλλά μπορείς να φτιάξεις από όλα τα είδη, ώστε να έχεις ποικιλία στο τραπέζι σου.

Λοιπόν, για να βάψεις τα αυγά σου χρειάζεσαι:

- αυγά (λευκά κατά προτίμηση)
- μεταξωτό ύφασμα (πρέπει να είναι 100% μετάξι, αλλιώς δεν δουλεύει η τεχνική. Πίστεψέ μας την πατήσαμε! Εάν χρησιμοποιήσεις γραβάτες λογικά θα το γράφει στο ταμπελάκι.)
- λεπτό λευκό ύφασμα (π.χ. μια παλιά μαξιλαροθήκη)
- σπάγγο/ συρματάκι/ λαστιχάκι (ό,τι σε βολεύει για να δέσεις τα αυγά)
- ξίδι
- λάδι για το γυάλισμα

Η διαδικασία είναι απλή. Εάν χρησιμοποιείς γραβάτες θα πρέπει να τις ξηλώσεις όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του άρθρου στο ourbestbites.com. Θα χρειαστείς τόσο κομμάτι από αυτές όσο να καλύπτεται καλά το αυγό σου. Κάνεις ένα μικρό σακουλάκι και το δένεις σφικτά. Όχι τόσο σφικτά ώστε να σπάσει το αυγό σου. Νομίζω οτι καταλαβαίνεις. Προσοχή να τυλίξεις το αυγό με την καλή πλευρά του υφάσματος προς τα μέσα ώστε να αποτυπωθεί το σχέδιο. Επίσης μπορείς να αποφασίσεις από ποιά πλευρά θα κάνεις το δέσιμο. Εκεί που θα δέσεις θα είναι το σχέδιο λίγο περίεργο επάνω στο αυγό, οπότε θα προτείναμε να προτιμήσεις τον πωπό του αυγού (χιχι). Εξαρτάται και πως θέλεις να στολίσεις τα αυγά σου, όρθια ή ξαπλωτά.

Στη συνέχεια τυλίγεις το κάθε αυγό και με ένα κομμάτι από το λευκό, λεπτό, βαμβακερό ύφασμα που λέγαμε. Τυλίγεις και πάλι καλά και δένεις.

Όταν τελειώσεις με την προετοιμασία είσαι έτοιμη για το μπλούμ. Βάλε τα αυγά σου στην κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό. Πρόσθεσε 1/4 του φλυτζανιού ξίδι και βράσε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Όταν βράσουν τα αυγά σου τα βγάζεις προσεκτικά από τη φωτιά και περιμένεις να κρυώσουν ώστε να μπορείς να τα πιάσεις.

Ανοίγεις τα σακουλάκια σου και βλέπεις το αποτέλεσμα! Απλώνεις τα αυγά να στεγνώσουν καλά και όταν είναι έτοιμα τα γυαλίζεις αν θέλεις με λίγο λάδι!

Είναι έτοιμα για να τα στολίσεις!

Καλό Πάσχα!

ftiaxto.gr