Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με τυρί και πατατοσαλάτα

Ο Chef του εστιατορίου Σούξου Μούξου Μανταλάκια Μπαμπης Καραούζας μαγειρεύει για το ilovestyle.com
Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορεί να μετατρέψει το τραπέζι σας σε μια gourmet εμπειρία. Δοκιμάστε τη συνταγή που μας προτείνει ο γνωστός Chef.

υλικά για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου ( κατά προτίμηση με την πέτσα)
  • 80 γρ. τυρί κατά προτίμηση μανούρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα:
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ½ μέτριο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Λίγο μαϊντανό
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα γεμίζουμε με το τυρί και στη συνέχεια τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για μην «φύγει» το τυρί . Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τις βράζουμε σε νερό και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε. Ενώνουμε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε το κοτόπουλο. Αν θέλουμε, περιχύνουμε λίγο λαδολέμονο στο κοτόπουλο.
ilovestyle.com