Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σαλάτα με μαυρομάτικα, πορτοκάλι, αγγούρι και αρακά

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μία δροσιστική και πολύ νόστιμη σαλάτα.
Ετοιμάζεται μόλις σε 5 λεπτά, ενώ χρειάζονται 20 λεπτά για το ψήσιμο. Και η σαλάτα είναι έτοιμη να δώσει μια ανοιξιάτικη διάσταση στο τραπέζι μας.

υλικά για 4 άτομα

  • 400 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμάρια αρακά Freezeland
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Ξαναβράζετε νερό, προσθέτετε τον κύβο και βράζετε τα φασόλια για 22-24 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε, τα περιχύνετε με λίγο κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
  2. Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα, βράζετε σε αλατισμένο νερό τον αρακά και τον σουρώνετε. Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μπολ και προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, τα τρία πορτοκάλια και το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια, καθώς και τον αρακά. Πασπαλίζετε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  3. Σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Σερβίρετε τη σαλάτα σε ατομικά βαθιά πιάτα, περιχύνοντας από πάνω με τη σάλτσα. Tip: Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια μάς δίνει όση ποσότητα πρωτεΐνης θα προσλαμβάναμε από μισή μπριζόλα

ilovestyle.com