Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κεράσι γλυκό κουταλιού

Υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση!!


Υλικά
  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλύντε καλά τα κεράσια και αφαιρέστε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό να βράσει ανακατεύοντας στην αρχή.
Κατεβάστε το απο τη φωτιά, αφήστε το λίγο να κρυώσει και ρίξτε τα κεράσια.
Βράστε το σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρέστε τον αφρό και όταν δέσει το σιρπόπι ρίξτε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
Το αποσύρετε  απο τη φωτιά και όταν κρυώσει το τοποθετούμε σε βάζα.