Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Χταπόδι ξυδάτο με πιπεριές

υλικά για 4 άτομα

  • χταπόδι 1 κιλού
  • 2 κ. σ. αλάτι
  • 6 κ. σ. ξύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

εκτέλεση

  1. Μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το χταπόδι μαζί με το αλάτι και το ξύδι, προσθέτοντας πάντα νερό αν χρειαστεί, για 30 λεπτά. Μόλις το χταπόδι βράσει το ψιλοκόβουμε και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  2. Μέσα στο μπολ με το χταπόδι ρίχνουμε το λάδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον άνηθο και την πάπρικα. Αναμειγνύουμε τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σερβίρεται κρύο.

ilovestyle.com