Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πιροσκί

Νόστιμα και εύκολα πιροσκί!


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
-500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
-2 φακελακια μαγια ξερη
-1 κ.γλυκου αλατι
-1 κ.γλυκου ζαχαρη
-1 ποτηρι νερου,χλιαρο νερο
-Λαδι για το τηγανι

 ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
-5 μετριες πατατες
-2 κρεμμυδια ξερα
-Τριμμενη φετα οση θελετε
-Λιγο ανηθο
-Αλατι-πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρολιτσα βραζουμε τις πατατες, στην συνεχεια τις θρυμματιζουμε,ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ανηθο,τριμμενη φετα  λιγο αλατι,πιπερι και ανακατευουμε καλα την γεμιση.
-Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,το αλατι ανακατευουμε, και ριχνουμε σιγά σιγά το χλιαρο νερο, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά και ευκολόπλαστη ζύμη.
-Ανοίγουμε μικρά ολοστρογγυλα πιτακια, και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση και το κλεινουμε.
-Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε μπολικο αραβοσιτελαιο,το αφηνουμε να καψει και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκίτρινο χρώμα απ'ολες τις πλευρές.
-Τρώγοντε ζεστά,ακομα και κρυα πολυ ευχαριστα.
Ειναι μια συνταγη παρα πολυ νοστιμη με αφρατη ζυμη,οπου μπορειτε να την  γεμισετε με την δικη σας φαντασία..



 Πηγή:nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/
fytokomia.gr