Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γλυκιά μους ανθότυρου με μαρμελάδα ντομάτα


Ένα πρωτότυπο γλυκό δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου.
Μέσα σε 30 λεπτά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας. Ένα γλύκισμα που ισορροπεί εξαιρετικά και χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση στον ουρανίσκο.


Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες.

υλικά για 4 άτομα
  • 350 γραμμάρια ανθότυρο ανάλατο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 180 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνη
  • ½ κλωνάρι βανίλια
  • 3-4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη

εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε για μερικά λεπτά τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
  2. Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού ανοίγετε το κλωνάρι της βανίλιας στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους, τους οποίους τοποθετείτε στο παρακάτω μείγμα γάλακτος.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κλωνάρι της βανίλιας ανακατεύοντας, χωρίς το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού. Στραγγίζετε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτετε στο ζεστό μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθούν.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα του γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ, αφαιρείτε το κλωνάρι της βανίλιας, και τοποθετείτε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο με παγάκια. Ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύετε το ανθότυρο με το κρύο μείγμα του γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή. Τοποθετείτε τη μους σε γυάλινα ποτήρια και αφήνετε για τουλάχιστον 3-5 ώρες στο ψυγείο.
  6. Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε τις ντομάτες μαζί με τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν μαρμελάδα. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει, περιχύνετε με αυτήν τη μους ανθότυρου και σερβίρετε.

 ilovestyle.com