Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ραβιόλες με γαλοπούλα καπνιστή και πιπεριά Φλωρίνης

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου βάζει σε ένα πιάτο όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.
Μέσα σε 20 λεπτά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υπέροχο, γεμάτο χρώμα, πιάτο και να αναδείξετε τις
μοναδικές μεσογειακές γεύσεις. Δοκιμάστε το. Θυμηθείτε μόνο ότι ο χρόνος βρασίματος για τις ραβιόλες είναι 8-9 λεπτά.

υλικά για 4 άτομα

  • 400 γραμμάρια ραβιόλες Τάνος
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 8 κουταλιές σάλτσα τομάτας
  • 100 γραμμάρια Philadelphia light
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτάλι μαύρο σουσάμι ή σουσάμι καβουρντισμένο

εκτέλεση

  1. Κόβετε σε μικρά μπαστουνάκια τις πιπεριές Φλωρίνης. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα δύο ξερά κρεμμύδια. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν 8-9 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε καλά.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε για δύο λεπτά μαζί με τις πιπεριές. Κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια τις φέτες καπνιστής γαλοπούλας και τα προσθέτετε και αυτά για να ζεσταθούν και να βγάλει η καπνιστή γαλοπούλα το άρωμά της.
  3. Ανακατεύετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υλικά τις βρασμένες ραβιόλες προσθέτοντας την σάλτσα τομάτας, τo Philadelphia light, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με το μαύρο σουσάμι. 


 ilovestyle.com