Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κέικ Σοκολάτας με κόκκινα φρούτα

Ένας σοκολατένιος πειρασμός δια χειρός Αλέξανδρου Παπανδρέου.
Ο γνωστός chef μας μαθαίνει πως να ετοιμάσουμε μέσα σε 10 μόλις λεπτά ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά.


υλικά για 4 άτομα

  • ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα κονιάκ
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 350 γρ κουβερτούρα σοκολάτα Nestle Dessert
  • 5 κουταλιές κακάο
  • 4 βανίλιες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αυγά
Για τη σάλτσα από κόκκινα φρούτα
  • 250 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη

εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και πασπαλίζετε με ζάχαρη όλες τις πλευρές τις φόρμας. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα σοκολάτα και ανακατεύετε για να λιώσει. Όταν η κουβερτούρα έχει λιώσει βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το κακάο, τις βανίλιες την σόδα και το ηλιέλαιο. Ανακατεύετε καλά και όταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί προσθέτετε το αλεύρι και τα αυγά ένα-ένα.
  2. Περιχύνετε το μίγμα στην φόρμα και ψήνετε στον φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά. Όταν το κέικ έχει ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και στην συνέχεια το σερβίρετε εάν θέλετε μαζί με κρέμα γάλακτος η με παγωτό και μια σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Για την σάλτσα με κόκκινα φρούτα τα ανακατεύετε σε ένα multi μαζί με την ζάχαρη.
 ilovestyle.com