Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κατσίκι ή αρνί καπαμάς

Εύκολο και νόστιμο σε μια διαφορετική εκδοχή ...

Χρόνος προετοιμασίας: 25 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώρα 30 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κατσίκι ή αρνί - 2 κιλά και 500 γρ σπάλα
  • Αλεύρι - 1 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Βούτυρο - 3 κουταλιές της σούπας
  • Ντοματοπολτός - 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Κρασί λευκό - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Γαρύφαλλα - 2-3
  • Κανέλα - 1 ξυλάκι
  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό - 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Πρέπει να μείνει το κρέας με πηχτή σάλτσα στο τέλος. Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr