Γαρίδες Μικρολίμανο
για 4 άτομα
συστατικά
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το
κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω
πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 2 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 200 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές.
Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σε τέσσερα ατομικά πήλινα σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μερικές γαρίδες, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρχίσει η φέτα να παίρνει χρώμα. Περίπου 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
<< Αρχική σελίδα