Αρνί στην γάστρα με κληματόβεργες
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 2 Ώρες
συστατικά
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το αρνί ή το κατσίκι και το αφήνουμε να
στραγγίξει. Κόβουμε το ψωμί σε κύβους, καθαρίζουμε το σκόρδο (το θέλουμε
ολόκληρο). Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του αρνιού ή του κατσικιού
εσωτερικά και εξωτερικά και γεμίζουμε την κοιλιά με τους κύβους ψωμιού
και το σκόρδο, με ελάχιστη ρίγανη ή δεντρολίβανο και λίγη μουστάρδα. - Αρνί - 5 κιλά ή κατσίκι
- Κληματόβεργες - 5-6 τεμ φρέσκιες ή ξερές
- Αλάτι - 1 1/2 κουτάλι της σούπας
- Πιπέρι - 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Σκόρδο - 4-5 σκελίδες
- Ψωμί - 4-5 φέτες χοντροκομμένες
- Ελαιόλαδο - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Δεντρολίβανο - 1 κουτάλι της σούπας ή ρίγανη
- Μουστάρδα - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Πατάτες - 2 κιλά μικρές τις baby
- Νερό - 3 ποτήρια
- Σπάγγος για δέσιμο
- Χοντρή κλωστή για ράψιμο
Ράβουμε με την χοντρή κλωστή την κοιλιά, δένουμε τα πόδια με τον σπάγγο για να διπλώσει το κρέας και να χωρέσει στο πήλινο ή στην γάστρα και το αλείφουμε με το λάδι, την μουστάρδα και την ρίγανη ή το δεντρολίβανο. Στον πάτο από το πήλινο ή την γάστρα βάζουμε τις κληματόβεργες και τοποθετούμε το κρέας πάνω σε αυτές. Προσθέτουμε και το νερό. Σκεπάζουμε το κρέας και το βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά στους 220 βαθμούς. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς για να ψηθεί σιγά-σιγά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με το λάδι, την μουστάρδα και την ρίγανη ή δεντρολίβανο. Τις βάζουμε μέσα στο σκεύος με το κρέας μετά από 1 ώρα που έχει ψηθεί το κρέας και τις αφήνουμε να ψηθούν. Όταν ψηθεί το κρέας το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα