Κολοκύθια Παϊγ με Δυόσμο και Σχοινόπρασο
για 4 άτομα
συστατικά
Kαθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα κεφάλια και τις ουρές, τα πλένουμε και
τα τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τους
προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.- 4 κολοκύθια
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 10 φυλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 40 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Βάζουμε λίο υλικό μέσα στο τηγάνι κια μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, τότε είναι έτοιμο να αρχίσουμε το τηγάνισμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας το μείγμα σε σχήμα σαν σε λεπτό στρογγυλό μπιφτέκι. Τηγανίζουμε λίγα-λίγα κάθε φορά γιατί διαφορετικά θα πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα κολοκύθια παϊγ μπορούν να σερβοριστούν μόνα τους σαν ορεκτικό αλλά και σαν γαρνιτούρα σε ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι.
<< Αρχική σελίδα