Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Πορτς

Το Πορτς είναι η σπεσιαλιτέ του Πόντου. Νόστιμο και υγιεινό φαγητό


ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
-1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
-2 κλωνάρια σέλινο
-7 κλωναράκια μαϊντανός
-5 κόκκους μπαχάρι
-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
-2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
-5 πατάτες μεγάλες
-1/2 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-1 κουταλάκι του καφέ ντομάτα πελτές
-2 λεμόνια
-Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να κοκκινίσει και το σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα πελτέ διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό,ρίχνουμε το κόκκινο,το μαύρο πιπέρι,το μπαχάρι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν μισοβράσει το κρέας ρίχνουμε το ψιλοκομμένο λάχανο,τα καρότα,το μαϊντανό και το σέλινο.
Συμπληρώνουμε και το ανάλογο νερό.
Όταν βράσουν τα λαχανικά μας ρίχνουμε τις πατάτες ολόκληρες,τις αφήνουμε να βράσουν, τις βγάζουμε,τις λιώνουμε σαν πουρέ και τις ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια-δυο βράσεις και ρίχνουμε το χυμό από 2 λεμόνια.



 Πηγή:syntagies.gr
 fytokomia.gr