Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μπακαλιάρος με κρούστα πατάτας και σκόρδου


 Μια διαφορετική προσέγγιση του μπακαλιάρου με φανταστικό αποτέλεσμα!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 35 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά
 
συστατικά
  • Μπακαλιάρος - 3 φιλέτα ξαλμυρισμένα
  • Πατάτες - 1 κιλό
  • Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Γάλα - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Ηλιέλαιο - 2 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο - 3 σκελίδες πολτοποιημένες
  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανό - 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο
Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον βάζουμε να σουρώσει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια στον πουρέ προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλείφουμε με το ηλιέλαιο και με το πολτοποιημένο σκόρδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα καλύπτουμε με τον πουρέ που έχουμε φτιάξει. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Μετά το βάζουμε στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τα φιλέτα. Σερβίρεται ζεστό.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr