Γιουβέτσι με γαρίδες
photo credit: mindthecook
Λιχουδιά θαλασσινών με κριθαράκι στο φούρνο.
2.Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε τη ντομάτα.
3.Αφού πάλι πάρει μια βράση, ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε 1-1,5 λίτρο νερό.
4.Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μία βράση και αλατοπιπερώνετε.
5.Βγάζετε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις κρατάτε χωριστά.
6.Αδειάζετε σε ένα ταψί το ζουμί και ρίχνετε το κριθαράκι.
7.Ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το κριθαράκι (περίπου 20’).
8.Όσο ψήνεται το κριθαράκι, δοκιμάζετε και ελέγχετε το νερό.
8.Αν χρειαστεί, προσθέτετε σταδιακά νερό. Προς το τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες που έχετε αφήσει στην άκρη.Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λιχουδιά θαλασσινών με κριθαράκι στο φούρνο.
Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες
- 250γρ κριθαράκι ( ½ πακέτο)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένο
- Aλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 1-1,5 λίτρο νερό
Συντελεστές
Η συνταγή είναι από το blog mindthecook.com
και την Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου.
Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τις γαρίδες. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.2.Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε τη ντομάτα.
3.Αφού πάλι πάρει μια βράση, ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και προσθέτετε 1-1,5 λίτρο νερό.
4.Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μία βράση και αλατοπιπερώνετε.
5.Βγάζετε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις κρατάτε χωριστά.
6.Αδειάζετε σε ένα ταψί το ζουμί και ρίχνετε το κριθαράκι.
7.Ανακατεύετε καλά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το κριθαράκι (περίπου 20’).
8.Όσο ψήνεται το κριθαράκι, δοκιμάζετε και ελέγχετε το νερό.
8.Αν χρειαστεί, προσθέτετε σταδιακά νερό. Προς το τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες που έχετε αφήσει στην άκρη.Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
<< Αρχική σελίδα