Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σαλάτα με ρόκα, μελιτζάνα και παρμεζάνα

Υπέροχη και γευστική σαλάτα!
 
Χρόνος προετοιμασίας: 35 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Ρόκα - 2 ματσάκια
  • Μελιτζάνες - 2
  • Πιπεριά κόκκινη - 1
  • Πιπεριά πράσινη - 1
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα - 2
  • Ανηθο - 1/2 ματσάκι
  • Μαϊντανός - 1/2 ματσάκι
  • Παρμεζάνα τριμμένη - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κάπαρη - 2 κουταλιές της σούπας
  • Ρίγανη - μια πρέζα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες , αφαιρούμε την φλούδα τους και τις κόβουμε κατά μήκος. Τις ψήνουμε στην σχάρα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 10 λεπτά, μετά τις κόβουμε σε κύβους.

Πλένουμε τη ρόκα και τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την κάπαρη, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πένες (πολύχρωμες ή απλές) και σαλάμι αέρος ή προσούτο.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr