Αρνίσιο μπούτι με δυόσμο και αρακά στο φούρνο
φούρνο. Χρειάζεστε 20 λεπτά για την προετοιμασία και 1½-2 ώρες για να ευωδιάσει η κουζίνα σας και να κάνετε το τραπέζι σας ιδιαίτερα νόστιμο.
υλικά για 4 άτομα
- 1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1.500 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια τζίντζερ
- 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο
- 600 γραμμάρια αρακά Freezeland
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Νοστιμιά Maggi
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση
- Καθαρίζετε το τζίντζερ και πάνω σε ένα ξύλο κοπής το κόβετε σε δέκα ισομερή κομμάτια. Στο ίδιο ξύλο κοπής βάζετε το αρνίσιο μπούτι και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνετε περιμετρικά σε όλο το μπούτι δέκα μικρές βαθιές τομές.
- Βάζετε τα κομμάτια τζίντζερ μέσα στις τομές όσο πιο βαθιά μπορείτε και πασπαλίζετε όλο το μπούτι με Νοστιμιά Maggi και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτετε σε αυτό τις δύο κουταλιές ελαιολάδου και τσιγαρίζετε το μπούτι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το τοποθετείτε σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μίξερ προσθέτετε τα 150 γραμμάρια ελαιολάδου, το σκόρδο, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα του ελαιολάδου και αλείφετε καλά όλο το μπούτι. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ με 2 ώρες. Ανά 20 λεπτά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βγάζετε το μπούτι από το φούρνο και το αλείφετε με το μείγμα του ελαιολάδου.
- Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με αλατισμένο νερό. Όταν το νερό βράσει καλά, προσθέτετε τον αρακά και τον αφήνετε να βράσει για 6-8 λεπτά. Έπειτα, σουρώνετε τον αρακά και τον κρυώνετε καλά κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να μη χάσει το έντονο χρώμα του. Όταν το μπούτι ψηθεί, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, και προσθέτετε τις δύο κουταλιές βούτυρο να λιώσει.
- Σοτάρετε τον αρακά για 2-3 λεπτά, προσθέτετε Νοστιμιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε μαζί με το αρνίσιο μπούτι σε μια ωραία μεγάλη πιατέλα.
ilovestyle.com
<< Αρχική σελίδα