Ροδέλες καλαμαριού με μυρωδικά, ελιές και πιπεριές
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
συστατικά
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα κόβουμε σε ροδέλες
και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,
το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τις ροδέλες των καλαμαριών να
μαριναριστούν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα μυρωδικά, τις
πιπεριές, τις ντοματούλες και στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε όλα. - Καλαμάρια - 1 1/2 κιλό
- Ντοματούλες φρέσκιες - 3
- Σκόρδο - 3 σκελίδες
- Κρεμμυδάκια φρέσκα - 3
- Μαϊντανός - 1 ματσάκι
- Δυόσμος φρέσκος - 2-3 κλωναράκια
- Θυμάρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Πιπεριά κόκκινη - 1
- Πιπεριά κίτρινη - 1
- Ελιές - 15 ροδέλες
- Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Λεμόνι - 1 μόνο τον χυμό του
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις ροδέλες των καλαμαριών αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά από τον χυμό λεμονιού. Τον χυμό τον κρατάμε δεν τον πετάμε. Σοτάρουμε τα καλαμάρια , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πρέπει να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα