Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Μικρά κεμπάπ με κυπριακή πίτα και σάλτσα γιαουρτιού

O Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια ωραία και πρωτότυπη συνταγή για κεμπάπ.
Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για να προετοιμάσετε ένα κλασικό πιάτο που έχει κυπριακό touch και άλλα 13-15 λεπτά για να το ψήσετε. Μια εύκολη συνταγή που μπορεί να κάνει την οικογένειά σας να
σας αποθεώσει.

υλικά για 4 άτομα

Για τα κεμπάπ
  • 100 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  • 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι Cayenne Chilli Schwartz
  • 1 κουταλάκι σουμάκι
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
  • 4-6 πίτες κυπριακές
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια κρέμα τυριού
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml νερό
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλους τους κιμάδες μαζί και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο και πλάθετε καλά τον κιμά. Στη συνέχεια τον αφήνετε σκεπασμένο για 20-30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να πάρει τη γεύση από τα μπαχαρικά. Πλάθετε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ του φούρνου, με προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι τo γιαούρτι και την κρέμα τυριού, την πάπρικα και το ελαιόλαδο, το νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε με κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.
  3. Tip: Όσο πιο πολύ πλάθετε τα κεμπάπ τόσο πιο νόστιμα αλλά και μαστιχωτά γίνονται. Το πολύ πλάσιμο είναι το μυστικό!

 lovestyle.com