Μπανάνες με σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά
συστατικά
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, τις
πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια, περιχύνουμε με τον
χυμό πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά. Λιώνουμε
την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί, μαζί με το λικέρ και την κρέμα
γάλακτος (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το πυρέξ
περιχύνουμε με την σοκολάτα τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν
έχουμε λικέρ πορτοκαλιού βάζουμε ποτό της αρεσκείας μας.- Μπανάνες - 5 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
- Βούτυρο - 3 κουταλιές σούπας
- Ζάχαρη - 2 κουταλιές της σούπας
- Γκραν μαρνιέ - 4 κουταλιές σούπας (λικέρ πορτοκαλιού)
- Κρέμα γάλακτος - 1 φλιτζάνι τσαγιού
- Κουβερτούρα - 120 γρ
- Πορτοκάλι - 1 μόνο τον χυμό του
Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα