Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Κολοκυθάκια στην κατσαρόλα γεμιστά με μανιτάρια
 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κολοκυθάκια - 1 κιλό
  • Μανιτάρια - 1/2 μανιτάρια φρέσκα
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα - 2-3
  • Σκόρδο - 2-3 σκελίδες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανός - 1 ματσάκι
  • Ανηθος - 1 ματσάκι
  • Δυόσμος - 1 ματσάκι
  • Ελαιόλαδο - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Λεμόνι - 1 φλιτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
  • Νερό
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε από την μια πλευρά και βγάζουμε τη ψίχα τους με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα (την ψίχα την κρατάμε). Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε με ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μυρωδικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ψίχα από τα κολοκύθια και τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα κολοκυθάκια για να σοταριστούν ελαφρώς και στην συνέχεια τα γεμίζουμε με το υλικό μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα γεμισμένα κολοκυθάκια, τα σκεπάζουμε με νερό και σε μέτρια θερμοκρασία τα αφήνουμε να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr