Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Φιλέτο τσιπούρας με ρύζι και αγκινάρες σοτέ

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια ιδιαίτερη συνταγή με χρώμα, απαλή γεύση και άρωμα άνοιξης.

Ένας άλλος τρόπος να μαγειρέψετε την τσιπούρα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη συνταγή. Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά και χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά.


υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα τσιπούρας Blue Island
  • 8 αγκινάρες
  • 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi
  • 3 κίτρινες πιπεριές
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις κίτρινες πιπεριές και τις κόβετε σε μπαστουνάκια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι με έναν κύβο ζωμό λαχανικών Maggi και όταν είναι έτοιμο, το σουρώνετε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες κομμένες σε μπαστουνάκια, μαζί με τις πιπεριές, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα λαχανικά ψηθούν, προσθέτετε και το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις δύο κουταλιές βούτυρο και ψήνετε τα φιλέτα τσιπούρας, πρώτα από την πλευρά του δέρματος και έπειτα από την άλλη.
  4. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Σερβίρετε μαζί με το ρύζι και τα λαχανικά.
ilovestyle.com