Ψητά λαχανικά σαλάτα
Νόστιμη και υγιεινή σαλάτα με ψητά λαχανικά.
Υλικά (για 4 μερίδες)
-ρόκα
-2 σκελίδες σκόρδο
-100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
-ιωδιούχο αλάτι
-πιπέρι
-1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-1/2 κ.γ. μέλι ανθέων
-1/2 κ.γ. μέτρια καυτερή μουστάρδα
Υλικά (για 4 μερίδες)
-ρόκα
-2 σκελίδες σκόρδο
-100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
-ιωδιούχο αλάτι
-πιπέρι
-1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-1/2 κ.γ. μέλι ανθέων
-1/2 κ.γ. μέτρια καυτερή μουστάρδα
-1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
-1 μεγάλο κολοκύθι
-1 μελιτζάνα
-2 τομάτες
Εκτέλεση
-Πλύντε τη ρόκα και ξεχωρίστε την σε φύλλα.
-Ξεφλουδίστε το σκόρδο και συνθλίψτε το. Ανακατέψτε το με λάδι, σκόνη πάπρικα και από μισή κ.γ. αλάτι και πιπέρι.
-Πάρτε από το μείγμα 2 κ.σ., ανακατέψτε
τις με ξίδι, μέλι και μουστάρδα, προσθέστε καρυκεύματα, ανακατέψτε με τη
ρόκα και αφήστε τα υλικά στην άκρη.
-Πλύντε τα λαχανικά, αφαιρέστε τους
σπόρους της πιπεριάς. Κόψτε το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και τις τομάτες σε
φέτες και την πιπεριά σε πλατιές φέτες.
-Απλώστε τα λαχανικά σε μερίδες σε ένα
αλουμινένιο ταψάκι για γκριλ. Ανακατεύοντας περ. 8 λεπτά (αφαιρώντας τις
τομάτες από κάτω ανά 2 με 3 λεπτά) ψήστε τα λαχανικά, αλείφοντάς τα
συχνά με ένα πινέλο με το λάδι με τα καρυκεύματα.
-Τοποθετήστε τα λαχανικά ζεστά στη ρόκα και σερβίρετε αμέσως
Πηγή:.ikypros
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα