Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Γιουβαρλάκια στον φούρνο

Τα αγαπημένα μας γιουβαρλάκια μπήκαν στον φούρνο....
 
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά
 
 συστατικά
  • Κιμά μοσχαρίσιο - 1 κιλό περίπου
  • Ρύζι καρολίνα - 2 φλυτζάνια του καφέ
  • Κρεμμύδι ξερό - 1
  • Λεμόνια - 2
  • Αλεύρι
  • Aνηθο - 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο - 1 φλιτζάνι του καφέ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - για το αλεύρωμα
  • Νερό - λίγo
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λεμόνια και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα.



Πηγή: chefoulis.gr
clickatlife.gr