Σαλάτα 4 εποχών
Υλικά:
- μαρούλι ψιλοκομμένο
- λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
- λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
- 2-3 καρότα τριμμένα
- 1-2 αγγούρια μικρά ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. άνηθο με μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 ραπανάκια κομμένα φετούλες
- 1 - 2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- 2 κ. σούπας ξύδι
- αλάτι, πιπέρι
- Σ' ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπώντας με το σύρμα προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο έως ότου γίνει μια σάλτσα πυκνόρρευστη!
- Σ’ ένα μπολ βάλτε τα λαχανικά που έχετε κόψει με χρωματικό γούστο. Το μαρούλι, το λάχανο κόκκινο-άσπρο, το αγγούρι, τη ντομάτα, τα καρότα και τα ραπανάκια.
- Πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό και περιχύνετε τη σάλτσα.
<< Αρχική σελίδα