Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σαλάτα 4 εποχών

Υλικά:

  • μαρούλι ψιλοκομμένο
  • λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
  • λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • 1-2 αγγούρια μικρά ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. άνηθο με μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 ραπανάκια κομμένα φετούλες
Υλικά για την σάλτσα:
  • 1 - 2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση:
  1. Σ' ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπώντας με το σύρμα προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο έως ότου γίνει μια σάλτσα πυκνόρρευστη!
  2. Σ’ ένα μπολ βάλτε τα λαχανικά που έχετε κόψει με χρωματικό γούστο. Το μαρούλι, το λάχανο κόκκινο-άσπρο, το αγγούρι, τη ντομάτα, τα καρότα και τα ραπανάκια.
  3. Πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό και περιχύνετε τη σάλτσα.

BeU.com.cy